Instrumenten voor professionals

Er zijn verschillende praktische instrumenten beschikbaar die jou helpen in het gesprek over bewegen met ouders.

Argumentenkaartjes

Het gesprek aangaan met ouders over het sport- en beweeggedrag van hun kinderen kan lastig zijn. Gebruik de argumentenkaartjes en kom erachter wat ouders belangrijk vinden voor hun kind. Vervolgens leg je uit op welke manier bewegen bijdraagt aan de thema’s die ouders belangrijk vinden voor hun kind.

Beweegtest

Met deze korte test breng je in kaart hoeveel kinderen (vanaf 4 jaar) dagelijks bewegen en op welke eenvoudige manieren je meer beweging aan de dag kunt toevoegen.

Praatplaten

Met de Praatplaat ga je op laagdrempelige wijze met ouders in gesprek over de motorische ontwikkeling van kinderen. De Praatplaat inspireert jullie op zoek te gaan naar beweegkansen die passen bij het kind. De Praatplaat is beschikbaar in meerdere versies, passend bij verschillende leeftijdscategorieën.

Beweegspelletjes

De Beweegspelletjes helpen de motorische ontwikkeling van kinderen stimuleren. De spelletjes uit de bundel zijn laagdrempelig en eenvoudig in te zetten. Ze dragen bij aan de sociaal- emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen.